Zonvakantie in oktober

Op zonvakantie in oktober? Onze tips!

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om in het najaar op vakantie te gaan. Dan zijn de prijzen van de vakanties lager en is het minder druk. In oktober kun je nog prima genieten van een zonvakantie, zonder dat je hiervoor veel geld hoeft uit te geven. We geven je graag tips voor een zonvakantie in oktober.

Laagseizoen = lagere prijzen

Op vakantie gaan in oktober scheelt een hoop in de prijs, de prijzen zijn in het laagseizoen namelijk veel goedkoper dan in het hoogseizoen. Wanneer jij niet verbonden bent aan de standaard zomervakantie maanden (juni, juli en augustus), dan is een zonvakantie in oktober zeker het overwegen waard. Daarnaast valt de herfstvakantie in oktober en hebben veel kinderen een weekje vrij. Dit zijn een aantal voordelen die een zonvakantie in oktober aantrekkelijk maken.

Een onbezorgde zonvakantie

Oktober is het seizoen van koudere temperaturen, de bladeren vallen van de bomen, het is koud en regenachtig. Wanneer jij nog niet zonder de warme zon kunt, dan is een zonvakantie in oktober een goed idee. Er zijn voldoende warme bestemmingen waar je naartoe kunt gaan. In veel landen is de kans op regen heel klein en kun je in het najaar nog prima genieten van een heerlijk zonnetje. We geven je graag ter inspiratie een aantal bestemmingen waar je in oktober prima kunt vertoeven.

Canarische Eilanden

Op de Canarische eilanden is het 365 dagen per jaar zonnig. In oktober kun je hier dus nog prima genieten van een zonvakantie. Een populaire bestemming is Gran Canaria, de vliegtijd is niet lang (4 à 5 uur) en je geniet er van temperaturen van ongeveer 23 graden. Ook de prijzen zijn niet hoog. Je kunt al aanbiedingen vinden vanaf €250 euro per persoon.

Curaçao

Genieten van temperaturen van 32 graden in oktober? Het is mogelijk in Curaçao. Het heerlijke zonnetje en de helderblauwe zee zijn ingrediënten voor een ontspannende zonvakantie in oktober.

Thailand

Houd jij van de combinatie van cultuur en zon? Dan is Thailand een perfecte bestemming. In oktober is het heerlijk warm en een zonvakantie kun je al boeken vanaf €650 euro.

Marokko

In oktober is het nog heerlijk weer in Marokko. Het is een goedkope bestemming met een korte vliegtijd. Binnen een aantal uur bevind je je al in dit warme land. In dit land vind je naast warmte ook een bijzondere cultuur met prachtige bezienswaardigheden.

USA

Op zoek naar de zon, maar ook een westerse cultuur die verschilt van de Nederlandse cultuur? Ga dan op vakantie naar de USA. Het land heeft veel mooie stranden en hotels en in oktober is het daar nog lekker zonnig.

Italië

Ben jij op zoek naar warmte, maar niet te heet? Dan is Italië een prima bestemming. Daar is het in oktober rond de 20 graden. Een prima temperatuur om te genieten van een ontspannen vakantie.

De bovenstaande bestemmingen zijn enkel wat voorbeelden van landen waar je naartoe kunt gaan! Het aanbod van zonvakanties in oktober is groot. Laat je uitgebreid informeren voordat je een vakantie boekt. Zo kun je bij VakantieXperts.nl online een zonnige bestemming en een reis boeken. Deleukstereizen.nl heeft allerlei informatie en tips verzameld over vakanties, verre reizen en stedentrips. Zo kun je bij ons ook tips vinden over een zonvakantie in de winter. Neem dus zeker een kijkje verder op de website.