Minder bekende bestemmingen voor een zonvakantie in Europa

Als je van de zon houdt hoef je echt niet altijd ver weg. Je kunt ook een mooie en betaalbare zonvakantie binnen Europa boeken. Iedereen kent natuurlijk de bekende Spaanse, Franse en Italiaanse badplaatsen maar zijn veel meer zonnige bestemmingen in Europa. Deleukstereizen.nl stelt graag twee landen aan je voor die zich uitstekend lenen voor een zonvakantie in Europa.

Pittoresk Macedonië

Het eerste land is Macedonië. Gelegen op de Balkan was Macedonië vroeger onderdeel van Joegoslavië. Macedonië grenst niet aan de kust maar heeft wel een prachtig meer, Lake Ohrid. Aan dit meer grenzen diverse mooie hotels en resorts die voor iedereen wat te bieden hebben. Of je nu van sportieve activiteiten houdt of juist op zoek bent naar voorzieningen voor kinderen, je vindt het hier allemaal. Macedonië is als vakantieland nog heel erg in opkomst. Het is dan nog behoorlijk goedkoop. Zo kun je voor 10 euro uit eten en betaal je voor een kopje koffie nog geen euro. Heel wat anders dan de Zuid-Europese badplaatsen dus. De gastvrije bevolking, de pittoreske dorpjes en de mooie natuur maken het een ideale vakantiebestemming. Naast Lake Ohrid is ook de rivier de Drim een mooie bestemming in Macedonië.

Witte stranden en een azuurblauwe zee in Bulgarije

Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee. Bij Bulgarije denk je wellicht niet direct aan witte stranden en een azuurblauwe zee. Toch heeft dit Balkanland een prachtige kustlijn. Het is vrijwel altijd mooi weer en het toerisme is ook steeds meer in opkomst. Bulgarije is niet alleen een prachtig land voor een heerlijke zonvakantie binnen Europa, je kunt er ook mooie uitstapjes maken in de omgeving. Ook is een bezoekje aan de historische stad Nessebar de moeite waard. Naast cultuur en strand vind je in de verschillende badplaatsen ook diverse leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Hierdoor is Bulgarije een leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Veel hotels hebben ook faciliteiten voor kinderen waardoor je ook met het hele gezin hier goed kunt vertoeven.

Andere mooie bestemmingen voor een vakantie naar de zon

Andere mooie bestemmingen voor een zonvakantie in Europa zijn:

Montenegro, aan de Baai van Kotor

Griekenland

Kroatië met schiereiland Istrie

Turkije

Algarve in Portugal

Het voordeel van een zonvakantie binnen Europa is dat je de mogelijkheid hebt om met eigen vervoer te gaan. Een land als Kroatië is met eigen vervoer te doen, eventueel met overnachting halverwege. Met eigen vervoer gaan scheelt in de kosten als je met het hele gezin gaat en het geeft je meer vrijheid omdat je op je bestemming ook de beschikking hebt over je eigen auto. Je hoeft dus geen auto te huren of vast te zitten in je hotel. Natuurlijk kun je ook een vliegvakantie boeken of zelfs een busreis.

Er zijn veel verschillende aanbieders van zonvakanties binnen Europa. Voor vliegvakanties naar de zon kun je bijvoorbeeld terecht bij Stip Reizen. Een zonvakantie met all inclusive of liever alleen logies, je vindt het hier allemaal. Gebruik de verschillende filters om zo snel mogelijk bij jouw ideale vakantie uit te komen.

Gerelateerde producten

13 FEBRUARI 2018

Zonvakantie all inclusive

Heerlijk genieten op een zonnige bestemming zonder je zorgen hoeven te maken over geld?...

Read More

9 FEBRUARI 2018

Zonvakantie in oktober

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om in het najaar op vakantie te gaan. Dan zijn de...

Read More

3 FEBRUARI 2018

Zonvakantie winter

Heerlijk even de strenge wintermaanden ontvluchten en op zonvakantie in de winter? Wij...

Read More