Vakantie met pubers

Vakantie met pubers

Vakantie met pubers, zo houd je ruzies buiten de deur

Wanneer je op vakantie met pubers wilt, vereist dat het een en ander in de voorbereiding. Puberende tieners hebben uiteraard andere wensen dan hun ouders als het op een vakantie aan komt. Dit kan leiden tot strubbelingen en ruzie. Hoe maak je de vakantie voor het gehele gezin, inclusief pubers leuk? Wij geven je graag tips, zodat jullie allen ontspannen op vakantie kunnen.

Voorkom strijd met deze tips

Je wilt als ouders graag met zijn allen op vakantie. Zeker wanneer kinderen nog niet oud genoeg zijn om alleen op vakantie te gaan. Het is belangrijk dat jullie een vakantie vinden die jullie allemaal leuk vinden. Betrek dan ook jouw kinderen in het beslissingsproces. Zo voelen zij zich gehoord en voorkom je dat ze opstandig gaan gedragen. Waarmee moet je rekening houden als het gaat om een vakantie met pubers?

Zorg voor voldoende actie

Waar jullie als ouders zijnde misschien liever relaxt met een boek aan het zwembad willen liggen, zijn pubers vooral op zoek naar actie. Zorg er dan voor dat er voldoende activiteiten zijn waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Wanneer zij actief bezig zijn, voelen zij zich in hun element. Kies bewust voor een actieve vakantie, of een vakantie waarbij je extra activiteiten kunt boeken. Zoek iets uit wat jullie allemaal leuk vinden.

Bied mogelijkheden om te ontdekken

Pubers zijn volop in ontwikkeling en willen de wereld ontdekken. Waarom zou je dat dan niet samen doen? Mocht je voldoende budget hebben dan is een verre reis een goed idee. Deze kun je niet alleen in je eentje of samen met je partner maken. Je kunt ook prima een verre reis maken met tieners. Kies voor een combinatie van een strandvakantie en een actieve vakantie met cultuur snuiven, zo heeft iedereen het naar zijn of haar zin.

Voldoende contact met leeftijdgenootjes

Voor kinderen in alle leeftijden, dus zeker ook voor pubers geldt dat zij behoefte hebben aan sociaal contact met leeftijdgenoten. Je zou kunnen overwegen om jouw kinderen een vriendje of vriendinnetje mee te laten nemen. Zo hebben ze altijd aanspraak en kunnen ze zich samen vermaken.

Maak afspraken en compromissen

Een vakantie moet vooral ontspannend zijn voor zowel de ouders als de kinderen. Maak daarom afspraken met elkaar over uitjes die zij zelfstandig maken. Spreek bijvoorbeeld af hoe vaak zij naar de disco mogen en hoe laat zij weer thuis moeten zijn. Willen jullie een uitstapje maken waar de pubers geen zin in hebben? Sluit dan een compromis. Wees vooral flexibel naar elkaar, zo vermijd je ruzie en blijft het de gehele vakantie gezellig.

Diverse mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om vakantie met pubers. Wat het beste bij jullie past, is natuurlijk afhankelijk van jullie wensen en behoeften. Neem de tijd voor het uitkiezen van een vakantie en laat je adviseren waar nodig, dan komt het helemaal goed! Op deleukstereizen.nl vind je allerlei tips en informatie over vakanties. Ben je op zoek naar een originele vakantie met kids? Een leuke stad om te ontdekken of wil je weten waar je naar toe moet wanneer je een verre reis wilt maken? Lees dan vooral de rest van de artikelen eens.