Stedentrip Milaan, dit moet je gezien en gedaan hebben!

Milaan is dé bruisende stad in het noorden van Italië. Er is van alles te doen en te beleven. In de paar dagen tijd dat je in Milaan bent wil je natuurlijk zeker weten dat je zoveel mogelijk van de stad ziet en meemaakt. Wij helpen je om alles uit jouw stedentrip naar Milaan te halen.

Bezienswaardigheden

Bezoek de Duomo

De grootste kathedraal van Milaan, deze mag je zeker niet missen. Deze kathedraal is ruim 579 jaar oud en bewaart een nagel uit het Heilige Kruis. Het is een elegant bouwwerk dat meer dan 3000 beelden bevat en prachtige glas-in-loodramen. Niet alleen kun je de Duoma van binnen en buiten bekijken. Je kunt ook de hoogte in door naar het dak te gaan. Bij mooi weer heb je daar een prachtig uitzicht op de omgeving en kun je onder andere torenspitsen en het Madonnabeeld bekijken.

Ga Het laatste avondmaal in het echt zien

Het beroemde werk van Leonardo Da Vinci. Een wereldberoemd schilderij dat nog steeds fascineert. Als je ‘Het laatste avondmaal’ in het echt wilt zien kun je hiervoor bij het refectorium van het Santa Maria delle Grazie-klooster terecht. Je moet hier wel een kaartje voor kopen, maar we verzekeren je dat het waard is om het schilderij in het echt te bekijken.

Ontdek het Castello Sforzesco

De Castello Sforzesco is het kasteel van de hertogen van Milaan. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en kent een rijke geschiedenis. Er zijn diverse musea gevestigd in het kasteel en je kunt er veel diverse beelden, schilderijen en andere voorwerpen bekijken.

Ga naar kunstgaleries

Wanneer je een kunstliefhebber bent, dan ga je het zeker naar je zin hebben in Milaan. Je vindt er diverse kunstgaleries waar je originele werken van bijna alle bekende Italiaanse kunstenaars kunt bekijken. Zo kun je terecht bij voorbeeld De Pinacoteca di Brera of Pinacoteca Ambrosiana.

Eten

Geniet van echte Italiaans ijs

Het is vast iets dat je in ons land ook vaak eet: Italiaans ijs. Maar waar kun je beter Italiaans ijs eten dan in Italië zelf?! De smaken van ijs zijn in italië zeer divers, neem verschillende soorten chocolade ijs of kies voor een aparte, hartige smaak zoals Azteco met Kaneel en chili pepers. Stel je smaakpapillen eens flink op de proef! In Milaan zijn diverse ijssalons te vinden waar je kunt genieten van het Italiaanse ijs.

Proef de beroemde panzerotti

Het eten in Milaan is heerlijk. Er is één snack die je niet mag missen en dat is de panzerotti van Luini. Deze Italiaanse pasteitjes worden graag gegeten door de Milanezen zelf en smaken heerlijk.
Stedentrip Milaan

Shoppen

Ben je gek op shoppen? Dan slaag je in Milaan zeker. Er zijn 2 plekken in Milaan waar je chic kunt shoppen: de Galleria Vittorio Emanuele II en de ‘Gouden vierhoek’ tussen de Via Montenapoleone, Via Manzoni, Via della Spiga en Via Sant’Andrea. Heb jij niet zo’n groot budget tijdens jouw stedentrip in Milaan? Dan kun je ook leuk winkelen bij outlet stores.

Het zijn enkele tips voor jouw stedentrip Milaan. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Milaan. Wil je meer weten over reizen en stedentrips? Neem dan zeker een kijkje op onze website. Zo kom je er bij ons onder andere achter wat de leukste stedentrips zijn.

Stedentrip Milaan

Gerelateerde producten

5 FEBRUARI 2018

Krakau stedentrip

Krakau is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een stedentrip. Toch...

Read More

17 JANUARI 2018

Citytrip Parijs

Parijs is de stad van de liefde. Van de vele lichtjes en slenteren langs de Seine,...

Read More