De mooiste reizen naar Afrika

Wil jij reizen in Afrika? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Deleukstereizen.nl zet de 8 indrukwekkendste plekken in Afrika voor je op een rij.

Afrika wordt ondanks zijn enorme diversiteit gekenmerkt door de grootsheid van de landschappen. Of je nu aan voet van Kilimanjaro staat of in de Serengeti, oog in oog met een olifant in het Kruger park of een bezoek brengt aan de Victoria Falls, je wordt overweldigd door de grootsheid van de natuur. Er gaan veel georganiseerde reizen naar Afrika. Het ene land is makkelijker begaanbaar dan het andere en in sommige landen kun je momenteel beter wegblijven.

Reizen Afrika

Wil je gaan reizen door Afrika, dan vind je hieronder een aantal bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken:

null

Kruger National Park - Zuid Afrika

Het Kruger National Park is het bekendste wildpark ter wereld. Wil je de Big 5 spotten, dan kan dat hier tijdens een gamedrive of safari. Je kunt in het park overnachten in speciale (omheinde) kampen.
null

De piramiden van Gizeh - Egypte

Denk je aan Egypte dan denk je aan piramides. De piramiden van Gizeh zijn misschien niet de allermooiste maar wel de bekendste. De piramiden met de beroemde sfinx, zijn goed bereikbaar vanuit de hoofdstad Cairo.
null

Serengeti National Park - Tanzania

Zeer indrukwekkend is de trek van meer dan een miljoen gnoes, zebra’s en gazellen dwars door de serengeti naar Kenia. De savanne van de serengeti is het beeld wat veel mensen in gedachten hebben als ze aan Afrika of aan safari denken. Open velden met een oranje zonsondergang waar de contouren van giraffen zich duidelijk tegen aftekenen.
Marrakech

Marrakech - Marokko

In Marrakech waan je je in een sprookje. Deze kleurrijke en bruisende stad is een van de koningssteden. De stad is onderverdeeld in een oud deel (de Medina) en een modern stadsdeel. Marrakech is een mooie bestemming om aan te doen tijdens een rondreis door Marokko maar ook voor een citytrip van een paar dagen.
Tafelberg

De Tafelberg - Zuid Afrika

De Tafelberg is de bekendste berg van Zuid-Afrika. De kenmerkende berg met zijn platte top, is zeker een bezoek waard als je in Kaapstad bent. Je kunt de berg beklimmen of met een kabelbaan naar boven. Op de berg vind je verschillende flora en fauna en heb je bovendien een spectaculair uitzicht over Kaapstad, de baai en Robbeneiland.
zanzibar

Zanzibar - Tanzania

Bij reizen naar Afrika denk je wellicht niet direct aan een tropische strandvakantie maar op het eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania, vind je hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Naast luieren aan het strand kun je hier genieten van de mooie natuur en een specerijenroute volgen. Je kunt Zanzibar ook goed bezoeken in combinatie met Tanzania.
Victoria Falls

Victoria Falls - Zambia en Zimbabwe

De bekende watervallen liggen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Het indrukwekkende watergordijn is niet alleen mooi om te bekijken. Er zijn ook mogelijkheden om te raften en te kanoën.
Sossusvlei

Sossusvlei - Namibië

Deze klei-vallei in Namib Woestijn staat bekend om zijn hoge rode zandduinen. Zeker bij zonsopkomst en zonsondergang lijkt het alsof het roze zand licht geeft. De meeste georganiseerde rondreizen door Namibië brengen een bezoek aan de Sossusvlei.

Reizen naar Afrika betekent vooral veel natuur.

Wil je wel verder weg maar liever naar een wat meer westers land? Kijk dan ook eens naar reizen naar de USA.

Gerelateerde producten

4 MAART 2018

Rondreis Afrika

Wil jij genieten van ongerepte natuur? Dieren spotten in het wild tijden een safari? Dan...

Read More

14 FEBRUARI 2018

Vakantie met pubers

Wanneer je op vakantie met pubers wilt, vereist dat het een en ander in de voorbereiding....

Read More

9 FEBRUARI 2018

Rondreis Midden-Amerika

Jouw rondreis naar Midden-Amerika begint al tijdens het plannen. Er zijn een hoop dingen...

Read More