Groepsreizen voor jongvolwassenen worden steeds populairder

Alleen op vakantie gaan, is altijd spannend, vooral wanneer je nét even wat verder weg wilt reizen. Toch zijn er enorm veel jongvolwassenen die graag meer van de wereld willen zien, bijvoorbeeld nadat ze hun studie hebben afgerond. De groepsreizen voor jongvolwassenen zijn dan ook vaak reizen die verder gaan dan Europa. Wij vertellen je waar je op moet letten zodat jij de vakantie van je leven tegemoet gaat!

Waarom in een groep reizen?

Of je nu alleen op reis gaat of met een vriend(in), bij een groepsreis krijg je altijd te maken met leeftijdsgenoten. Het is natuurlijk hartstikke leuk om mensen te leren kennen die, net als jij, gek zijn op reizen en misschien wel dezelfde interesses te delen. Los van het sociale aspect is het vaak ook praktisch, vooral in landen met een slechte infrastructuur. Je bent altijd verzekerd van veilig vervoer. Ook is de reis vaak volledig uitgestippeld en weet je zeker dat je de meeste hoogtepunten gaat bekijken en meemaken. Dit kan natuurlijk ook direct een nadeel zijn, omdat je weinig vrije tijd zult hebben en misschien zijn er elementen in de reis waar je geen zin in hebt. Ook als je het ergens naar je zin hebt en er misschien wel langer zou willen blijven, moet je je houden aan het programma. Kijk dus goed of je het merendeel van de activiteiten ook echt leuk vind, want je betaalt er natuurlijk wel gewoon voor. Bij sommige reisaanbieders is het mogelijk om activiteiten of tripjes over te slaan.

3 tips voor het uitkiezen van een geschikte reis

1.

Let goed op wat er bij de prijs is inbegrepen. Op bijvoorbeeld de website van Oad.nl staat bij iedere rondreis duidelijk weergegeven wat er bij de reis is inbegrepen. Denk bijvoorbeeld aan de vlucht, transfer van luchthavens naar hotel, maaltijden, brandstofkosten, entree voor bepaalde excursies enzovoort. Wanneer dit niet is inbegrepen bij de vaste prijs, kun je uiteindelijk nog voor onvoorziene kosten komen te staan en dit zou zonde zijn. Lees je dus goed in!

2.

Wil je ook graag nog een beetje tot rust komen? Er zijn vaak ook groepsreizen waarbij je de laatste paar dagen wat vrije tijd hebt. Dan kun je lekker bijkomen op het strand of bij het zwembad! Het voordeel van georganiseerde groepsreizen voor jongvolwassenen is dat er altijd een gids in de buurt is. Wanneer je de laatste dag(en) naar eigen inzicht wilt invullen, kun je de gids altijd op tips en advies vragen. Zij zijn bekend met de omgeving en kunnen jou bijvoorbeeld vertellen hoe je geld kunt besparen met het vervoer en eten.

3.

Wat gebeurt er als er onverhoopt te weinig deelnemers zijn voor de groepsreis? Dit is belangrijk om te weten. De reisorganisatie is verplicht om dit duidelijk te vermelden. Sommige reisaanbieders zullen in dit geval een alternatief aanbieden.

Populaire landen voor groepsreizen bij jongvolwassenen zijn bijvoorbeeld Peru, Canada, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Vaak zijn dit avontuurlijke, verre rondreizen waarbij je in korte tijd zoveel mogelijk van het land zult zien. Neems een een kijkje op websites van verschillende reisaanbieders en lees je goed in. Wij wensen jou alvast een onvergetelijke reis!

Groepsreizen jongvolwassenen

Gerelateerde producten

4 MAART 2018

Rondreis Afrika

Wil jij genieten van ongerepte natuur? Dieren spotten in het wild tijden een safari? Dan...

Read More

14 FEBRUARI 2018

Vakantie met pubers

Wanneer je op vakantie met pubers wilt, vereist dat het een en ander in de voorbereiding....

Read More

9 FEBRUARI 2018

Rondreis Midden-Amerika

Jouw rondreis naar Midden-Amerika begint al tijdens het plannen. Er zijn een hoop dingen...

Read More